středa 3. května 2017

Kurz vaření září 2017




Workshop „FoodHack“

a.k.a. "vařím jako Veselé Borůvky"

Termín: září 2017
Workshop se skládá ze 4 témat, je tedy rozložen do 4 kurzů.
Trvání: 4 x 4 hodiny
Cena: 4000 Kč

Témata, kterým se kurz věnuje:
Jak nahradit mouku, mléko, cukr ve vaření zdravými, dostupnými potravinami.
Jak vařit velmi rychle, efektivně. 
Jak používat sezonní suroviny.
Základní recepty, které můžete upravovat a variovat do nekonečna. 
Co, jak a kde nakupovat.
Jak začlenit vaření do každodenního života, když není čas, chuť a nápad.
1

Obecné principy a jednoduché triky jak vařit bez lepku, mléka a cukru si ukážeme na světové kuchyni.
Během workshopu se zaměříme na postupy, které lze jednoduše používat při jakémkoliv receptu, naučíte se tedy finty, které lze používat kdykoliv a zpestřit tak vaše vaření obecně, obdržíte recepty a tipy na polévky, omáčky, pečivo, maso, pečivo, buchty, sladké dobroty. 

Vaření bez mouky a mléka jídla nejen odlehčí, ale i přidá na chuti a nápaditosti. Cílem je naučit se vařit zdravě a chutněji zároveň, naučit se šetrné a rychlé úpravy, využít přirozené vlastnosti a chutě surovin, ušetřit čas a náročnost přípravy. 

Kurz je určen pro nadšence, kteří se v kuchyni orientují, mimořádné znalosti ovšem nejsou potřebné.

Workshop bude obsahovat jak praktickou, tak teoretickou část. Účastníci obdrží materiály předem, v tištěné podobě, aby se během kurzu mohli věnovat co nejvíce praktické části.

Jak se vaše vaření změní?
Naučíte se maso připravovat nápaditě, zamilujete si zeleninu v různých luxusních úpravách, budete vařit famózní omáčky a polévky bez zahušťování. Jídlo se stane lehčím a zdravějším, navíc se příprava zjednoduší. 

Maximální počet účastníků: 6 osob
S sebou: pohodlné oblečení a přezuvky

Termíny: 

1. lekce: 6.9.2017 17:00 - 20:00 
2. lekce: 13.9.2017 17:00 - 20:00
3. lekce: 20.9. 2017 17:00 - 20:00
4. lekce: 27.9.2017 17:00 - 20:00




Lektor: Beáta Vörösová
majitelka Bistra Friends
foodblog: Veselé Borůvky

Žádné komentáře: