tag:blogger.com,1999:blog-929138577796973900.post7033171159838737776..comments2024-02-23T02:15:45.761+01:00Comments on Veselé Borůvky: Cukrářské poklady: Dobošový dort - bez lepku a bez cukruVeselé Borůvkyhttp://www.blogger.com/profile/14068669283239246763noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-929138577796973900.post-20503029572652684422015-01-14T13:13:45.789+01:002015-01-14T13:13:45.789+01:00ach jo :( já tak strašně toužím po tomto dortu, úp...ach jo :( já tak strašně toužím po tomto dortu, úplně slintám, když ho vidím, ale bohužel nemůžu mandle, vajíčka a ani máslo :( mám na ně alergii :( šlo by to něčím nahradit? a můžu použít méně medu? držím lchf, ale tenhle dort.... prostě pohádka...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-929138577796973900.post-39570126079459214962014-10-19T16:38:23.678+02:002014-10-19T16:38:23.678+02:00vejce = žloutek a bílek :) vejce = žloutek a bílek :) B Vhttps://www.blogger.com/profile/10572111737437902149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-929138577796973900.post-62350253340147419632014-10-18T11:52:39.467+02:002014-10-18T11:52:39.467+02:00v kreme su cele vajcia ci iba zltky?v kreme su cele vajcia ci iba zltky?Jankahttps://www.blogger.com/profile/12222263376792914549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-929138577796973900.post-57201370371335267072014-09-09T14:27:07.863+02:002014-09-09T14:27:07.863+02:00diky za info, podivam se tam :) mas pravdu, pastu ...diky za info, podivam se tam :) mas pravdu, pastu lze vyrobit i doma, ale obcas je dobre koupit neco hotove ;)B Vhttps://www.blogger.com/profile/10572111737437902149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-929138577796973900.post-3166742409161862722014-09-08T08:30:09.431+02:002014-09-08T08:30:09.431+02:00daleko zajímavější na nákup datlové pasty (sirupů ...daleko zajímavější na nákup datlové pasty (sirupů a i vod pomerančových či růžových) je obchůdek na Solniční v Brně. Jinak datlová pasta je velmi snadná na výrobu i doma - datle (nejlépe již vypeckované) rozehřejeme v troubě a poté s trochou másla rozmixujeme tyčovým mixérem. Pro změnu chuti se přidává i skořice a právě růžová či pomerančová voda. Zjemní a ozvláštní celý pokrm<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-929138577796973900.post-63807963498448696062014-07-28T22:28:02.302+02:002014-07-28T22:28:02.302+02:00Jasně, jakýmkoliv sladidlem, které ti vyhovuje. Jasně, jakýmkoliv sladidlem, které ti vyhovuje. B Vhttps://www.blogger.com/profile/10572111737437902149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-929138577796973900.post-31047328948233534102014-07-21T15:13:22.670+02:002014-07-21T15:13:22.670+02:00Dal by sa ten eritritol niecim nahradit ?Dal by sa ten eritritol niecim nahradit ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-929138577796973900.post-8848782433772577842014-06-06T08:58:07.620+02:002014-06-06T08:58:07.620+02:00Je to prostě tak, ž ejsem to chybně zařadila, díky...Je to prostě tak, ž ejsem to chybně zařadila, díky za upozornění :)B Vhttps://www.blogger.com/profile/10572111737437902149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-929138577796973900.post-18321193075268519632014-06-01T13:44:18.086+02:002014-06-01T13:44:18.086+02:00Dort vypadá lákavě. Jen bych se chtěla ujistit kvů...Dort vypadá lákavě. Jen bych se chtěla ujistit kvůli čokoládě, která je součástí tohoto receptu. V SCD patří čokoláda mezi nepovolené potraviny, ale tady je recept zařazený i mezi SCD vhodné. Jak je to tedy s tou čokoládou? Předem díky :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-929138577796973900.post-66638927678602471292013-11-06T15:47:00.654+01:002013-11-06T15:47:00.654+01:00Datlový syrip kupuji v arabském obchůdku, konkrétn...Datlový syrip kupuji v arabském obchůdku, konkrétně na Vídeňské v Brně. je to čistý datlový syrup, obsahuje tedy zpracované datle, které jsou dostatečně sladké, cukr se již nepřidává. Má intenzivní chuť, pochopitelně je tam cítit vůně i chuť datlí. Pokud neseženete, nahraďte medem ;)B Vhttps://www.blogger.com/profile/10572111737437902149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-929138577796973900.post-4810783384883762672013-11-06T15:44:27.586+01:002013-11-06T15:44:27.586+01:00Jedná se o prášek, lépe řečeno má konzistenci jako...Jedná se o prášek, lépe řečeno má konzistenci jako jemnější cukr krystal. Sladivost je cca o 30 % nižší než cukru, to znamená, že se cca 10 lžiček eritritolu rovná sladké chuti jako kdyby člověk použil 7 lžiček cukru. Proto se třeba v DM prodává vylepšená verze, s příměsí stevie. Stevie je az 300x silnější, než cukr, ale s pachutí. Přidá se jen vyvážené malé množství stevie do eritritolu, který je ale bez pachuti, pachť stevie se vytratí (je ho tam strašně málo) a dostanete sladidlo s 0 kalorickou hodnotou, které se rovná sladivosti cukru. Krabičku jsem vyhodila, je to zelená krabička v DM, cca 100-200 g, nepamatuji si přesně. Ne, žádné tabletky to nejsou... Pokud kupujete čistý eritritol, stačí si přečíst obal, ať je tam 100 % eritritolu, prodávají v obchodech se zdravou výživou. <br />B Vhttps://www.blogger.com/profile/10572111737437902149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-929138577796973900.post-79976350184108194412013-11-06T15:39:01.386+01:002013-11-06T15:39:01.386+01:00Dobrý den, abych nevysvětlovala vlastními slovy: &...Dobrý den, abych nevysvětlovala vlastními slovy: "Erythritol, čtyřuhlíkatá sloučenina ze skupiny polyolů (alkoholických cukrů), se vyznačuje přibližně 65% sladkostí sacharosy. Je nekariogenní, neacidogenní, odolný vůči vysokým teplotám (rozkládá se až při teplotách nad 160 °C) a změnám pH. Erythritol není lidským organismem metabolizován a je vyloučen v nezměněném stavu močí. Tím lze vysvětlit jeho minimální vliv na hladinu krevní glukosy a nízkou energetickou hodnotu (0,2 kcal/g – nejnižší ze všech polyolů). Používá se jako sladidlo v diabetických a redukčních dietách, dále v potravinářském a farmaceutickém průmyslu k výrobě žvýkaček, cukrovinek, instantních práškových směsí, v pekárenství, ke slazení nízkoenergetických nápojů." Zdroj: http://www.chempoint.cz/nahradni-sladidlo-erythritolB Vhttps://www.blogger.com/profile/10572111737437902149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-929138577796973900.post-61186318532370924092013-11-06T08:22:59.365+01:002013-11-06T08:22:59.365+01:00co to je ten eritritol? aby to nebylo jak agáve si...co to je ten eritritol? aby to nebylo jak agáve sirup. člověk si myslí, že si dává něco zdravějšího a nakonec je to pro játra mnohem horší než ten nejbělejší standardní cukr. stevia z DM to myslíte takové ty tabletky v bílé krabičce? ty jsem zkoušela, ale připadalo mi, že to má takovou nějakou chemickou pachuť. bylo by možné, abyste vždycky napsali konkrétní výrobek? třeba od jaké firmy ten datlový sirup a kde to kupujete? díky za prima stránky, lucie.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-929138577796973900.post-81883343034101318862013-10-25T16:04:45.045+02:002013-10-25T16:04:45.045+02:00Tak to je úžasné a opravdu nikdy mě nenapadlo, že ...Tak to je úžasné a opravdu nikdy mě nenapadlo, že se klasický Dobošovůd dort dá přpravit takhle báječně bez epku a klasického cukru.Opravdu perfektní nápad!Madlahttp://madlinakuchyne.blog.cznoreply@blogger.com