pátek 5. října 2012

Špagety aglio e olio




Další jednoduchá klasika těstovin, lépe řečené reforma na špagetovou dýni. Je to výborné jídlo :)

Na 2 porce:
špagetovou dýni
1 dl olivového oleje
6 stroužků česneku
100 g prorostlé domácí uzené slaniny nebo šunky (lze vynechat)
čerstvý barevný mletý pepř
3 chilli papričky
petrželová nať
sůl (opatrně, slanina je dost slaná)


Přípravu špagetové dýně viz v dřívějším článku. Na olivovém oleji smažíme nadrobno nasekaný česnek, opatrně, ať se  česnek nepřipálí, měl by zůstat bílý. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájené chilli papričky. Přimícháme špagety, opepříme, dle potřeby osolíme. 

Originál receptu je bez sýru a ačkoliv sýry miluji, tady vůbec nechybí, i když více receptů přidává i parmazán.