pondělí 27. srpna 2012

Palačinky úplně jinak





Palačinky jsou pro bezlepkovou dietu výzvou. Místo toho, abych hledala nejlepší náhražku mouky, jsem našla nejlepší náhražku těsta. Je to tak jednoduché, že jsem tomu na první pohled nechtěla ani věřit. Palačinky budou lehké, jemné. Zatím jsem zkoušela jen americkou variantu, tedy tlusté těsto, na tenoučké palačinky jsem si netroufla.
Na jednu velkou americkou palačinku potřebujeme:
1 banán    
1 vejce
skořici
máslo na smažení
Dávejte pozor, aby byl banán tvrdý, ještě bílý. Nažloutlý, příliš měkký banán se na tento recept nehodí. Zkoušela jsem to, musela jsem to vyhodit, ani to nechutnalo dobře a vůbec to nešlo otočit.

Postup je jednoduchý: v mixéru rozmixujeme jedno celé vejce a jeden banán, můžeme přidat i mletou skořici. Husté těsto nalijeme na rozpálenou pánev s máslem. Pečeme na mírném ohni zhruba dvě minuty a pak otočíme. Kupodivu se těsto nerozpadlo a chutnalo skvěle. Byla to úžasná snídaně.