úterý 22. dubna 2014

Zeleninové nudle s mletým hovězím




Na 2 porce potřebujete:
200 g mletého hovězího masa (jako vždy, z My Food Marketu)
cuketu (2 větší nebo 3 menší)
mrkev (2-3 větší)
kokosový tuk (1 lžíce)
olivový olej 
sušený zázvor (prášek) nebo čerstvý nastrouhaný
česnek
citron
sůl
petržel

Pomocí spiromatu (nebo škrabky) si připravíme zeleninové nudle a lehce je osmažíme na kokosovém tuku, přidáme nastrouhaný česnek a zázvor. Na suché pánvičce orestujeme mleté maso, a když je hotové, přidáme k nudlím. Osolíme, a před podáváním dochutíme olivovým olejem, pokapeme citronem a posypeme nadrobno nasekanou petrželí.

Pokud máte rádi ostré, můžete přidat i chilli. 

5 komentářů:

Michaela Samant řekl(a)...

Vyzera to vyborne.

Anonymní řekl(a)...

Skvělé! Díky za fajn rychlovku :-). Právě jsem to dodělala, budeme to mít zítra muž v práci k obědu, ale musela jsem přidělat zeleninu! byla tak dobrá, že jsem neustále odjídala :-D

B V řekl(a)...

No jo, to známe, člověk jen ochutná a pak zjistí, že nemá na zítřek oběd :)

Petra Pulcová řekl(a)...

Dneska jsem objevila tenhle blog a nevím, který recept skusit dřív, ale tyhle nudle by mohli přejít i u přítele který miluje mleté maso. Rozhodně tady nejsem napposled :)

Unknown řekl(a)...

AHOj Bea, prosim ta, aky spiromat pouzivas? Resp . ake krajatko?