pondělí 16. dubna 2012

Hrášková krémová polévka

hrášková krémová polévka bez lepku bez laktózy Paleo




Skoro každý týden vařím silný masový vývar. Hodně masa, kostí, zeleniny, sůl, koření povařit 2-3 hodinky, záleží od masa. Nestačím se divit, jak je tato nenáročná polévka tak úžasná, vždy zahřeje, potěší. Maso a zelenina jsou ale pryč dříve a většinou mi zůstává samotný vývar. Buďto ho strčím do mrazáku nebo použiju ihned. Je jako stvořený pro zeleninové krémové polévky.

400 g mraženého zeleného hrášku
máslo/jiný tuk
sůl
vývar
cibulka


Hrášek podusím na másle. Půlku hrášku vyberu na talíř a dám bokem. Zaliju vývarem a když hrášek změkne, rozmixuji. Celý hrášek vrátím zpět do hráškového krému. Na pánvičce do zlata osmažím cibulové kroužky a naservíruji na polévku. Takto jsme dostali hustou krémovou polévku a nemuseli jsme použít mouku pro zahuštění. Chuť je tím výraznější a jídlo je bohaté na zeleninu. Tuto hráškovou si s pytlíčkovou polévkou zaručeně nespletete.