středa 4. dubna 2012

Lasagne s lilkem

lazagne s lilkem se sýrem bez lepku







Základ pro "lasagne" tvoří grilovaný lilek. Po dlouhé zimě touží člověk po lehčí večeři. Proto jsem navrstvila lilek se sýrem a s rajčatovou omáčkou.
Příprava je jednoduchá, rychlá. Rajčatové omáčky připravím většinou víc a skladuji v ledničce, může se hodit kdykoliv.

Grilovaný lilek
Lilek nakrájím na plátky, trochu osolím a ugriluji na grilové plotně potřené olivovým olejem. Při grilování na pánvičce bych doporučila osolené plátky lilku před opečením trochu odstát na kuchyňské utěrce.

Rajčatová základní omáčka
Na olivovém oleji podusíme jednu větší cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme česnek, rajčatové pyré nebo loupaná rajčata, sůl, bazalku a trochu medu, pokud je potřeba. Stačí povařit 5 minut. Omáčku ještě rozmixujeme.


Sestavíme lasagne z vrstvy lilku, ementálu nebo grand moravie a omáčky. Nakonec ještě posypeme sýrem, vložíme do trouby, dokud se vrchní vrstva sýru neupeče do zlata.