středa 27. června 2012

Květák s hlívou

květák s hlívou bez lepku bez laktózy Paleo



Pro někoho příloha, pro někoho samotné jídlo, vyberte si. Květák se většinou připravuje smažený, a pokud se Vám nechce připravovat trojobal, stojí v ledničce. Květák je sám o sobě chutný, stáčí přidat několik drobností a možná to bude vaše nová oblíbená příloha místo rýže. Taky bych se nebála překvapit hosty něčím originálním a přitom nenáročným na přípravu.

2-4 porce:
1 květák (čerstvý, bílý)
200 g hlívy
3 stroužky česneku
olivový olej
100 ml kokosového mléka/krému
100 ml rajčatového pyré
sůl
chilli
čerstvý rozmarýn

Květák omyjeme a nasekáme na drobné kousky, jak to jen jde. Na opravdu drobné, malinkaté kousky, cca a 3 - 5 mm, tak se kousky podusí rychle a všude krásně nasáknou omáčkou. V pánvičce s vysokým okrajem na oleji osmažíme česnek, přidáme hlívu, minutku-dvě dusíme spolu. Přidáme květák a všechny další ingredience, promícháme a dusíme pod poklicí na mírném ohni 5 minut. Nebojte se kombinace chutí a překvapit rodinku pestrou přílohou.