středa 10. prosince 2014

NEJLEPŠÍ kaštanový cheesecake



Ošklivá fotka, nebyl čas na hrdinstí :) 

Abyste neřekli, že se o recept nepodělím... ale musím říct, na chvilku mě napadlo, že si recept nechám patentovat a nikdy vám ho neprozradím :) Máte štěstí, právě čtu Ukaž, co děláš!

Krusta: 
250 g mletých mandlí
2 lčíce medu
vanilka

Krém:
1 liter kokosového mléka Alroy-D
125 g kaštanové mouky ADVENI
150 g medu

Připravíme si dortovou formu (průměr 23 cm), na spodek by se hodil pečící papír, líp se s dortem pak manipuluje. Zamíchejte těsto na korpus, rozmačkejte na spodku dortové formy. 

Ohřejeme kokosové mléko, ale opatrně, pomalu. Ve větší misce rozšleháme kaštanovou mouku s kokosovým mlékem (vybereme 2 naberačky teplého kokosového mléka). Za stálého šlehání přimícháme k teplému mléku a pomalu vaříme cca 10 minut, dokud krém nezhustne. Bude lehký, jemný, lesklý. Ihned přelijeme do dortové formy a necháme vychladit 12 hodin v lednici. 



15 komentářů:

vjera řekl(a)...

Jééé, na obědě jsem poprosila o recept a už je tady, to snad ani není možné :)

Cheesecake je ú ž a s n ý , díky moc :)

Anonymní řekl(a)...

Dělala jsem dnes večer a už se těším na ráno, jak ochutnám :-)

Anonymní řekl(a)...

SCD výživou se zabývám s ohledem na uzdravení z ulcerozní kolitidy, crohnovy choroby, atd. tedy SCD podle Elaine Gottshall.... zabrala jsem se do vašich receptů a zjistila bohužel, že máte v receptech chyby, nemám na mysli gramatické, ale chyby co se týká používání potravin, což není dobré pro lidi, kteří se chtějí touto cestou uzdravit...např. kaštanová mouka je illegal, nevhodná, slanina je illegal - obsahuje dextrózu, slaninu prostě nekoupíte bez dextrózy..u SCD je nutné dostatečně dodržovat seznam potravin,legal/ilegal, jinak jsou lidi klamáni a nemohou být uzdraveni...prosím neberte to ode mne jako rejpání, klidně můj komentář nezveřejněte, netrvám na tom, ale zkuste recepty opravit nebo předělat, ať jsou opravdu podle SCD, ať jsou správně a mohou lidem pomoci, děkuji vám pěkně, Marky SCD recepty

B V řekl(a)...

Dobry den Marky, dle tohoto odkazu jsou kaštany v poradku: http://www.breakingtheviciouscycle.info/legal/detail/chestnuts/

A slaninu ze sladidla koupit jde, my mame treba domaci, vlastni vyroby, ale jsou reznici, u kterych si muzete objednat slaninu bez cukru nebo jineho sladidla. Chce to patrat, ale jde to.

Kazdopadne, SCD stitky nejsou bohuzel "svate". SCD vyslovene vyzaduje, aby se pacient hlidal, zaznamenaval zmeny. Pokud by to bylo tak jednoduche, ze by do sebe clovek ladovat povolene potraviny a vyhybal by se nepovolenym... ale bohuzel, neni to tak.

Jinak pokud objevite chybu, dejte vedet, jsem taky jenom clovek a stane se, ze neco prehlednu :)

Unknown řekl(a)...

ten cheesecake bol uplne bozsky :)

B V řekl(a)...

diky :)

Anonymní řekl(a)...

Já jsem na SCD dietě,tak jsem místo kaštanové mouky použila mandlovou a fungovalo to skvěle:) A moc mi chutnal..I sestře,takže byl brzy pryč a už se těším až i ho udělám znovu :) Děkuji!

Anonymní řekl(a)...

Vyzera vyborne!
Ale tiez mi pripada ako Paleo, nie uplne striktne SCD. Gastany su povolene, ale tusim sa musia namacat a potom varit, prost enejaku upravu to vyzaduje. Preto nie je povolena gastanova muka. Teda aspon podla toho, co som nastudovala na strankach, ale uz neviem ani kde. Podobne aj strukovinove muky nemozu byt, lebo sa robia so suchych strukovin, nie namocenych (SCD povoluje niektore, napr. sosovicu, ked je predom namocena).

Anonymní řekl(a)...

Tak jsem to včera zkoušel z kokosového mléka domácí výroby a nepovedlo se mi to, všechno vypadalo dobře ale v lednici to neztuhlo.

Anonymní řekl(a)...

Jednoduchý, rychlý, chutný, jen mi připadá moc sladký. Napadá Vás jak udělat spodní vrstvu bez medu? Kaštanovou vrstvu příště také míň osladím.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,

jak jiz psala vyse Marky SCD recepty, chtela bych take upozornit na kastanovou mouku. Kastany povoleny jsou, kastanova mouka na druhou stranu ne, protoze obsahuje hodne skrobu. Viz link, ktery jste posilala vyse... Chestnut flour - Illegal; Chestnuts -Legal - May be tried when symptom free. However, if you buy dried chestnuts, soak them and cook them until soft.

Anonymní řekl(a)...

Dobry den, prepacte ale myslim si ze to od vas nie je ferove ak ste boli upozornena uz v niekolkych komentaroch ze niektore Vase recepty pod oznacenim SCD obsahuju nepovolene potraviny, a napriek tomu ich tu stale uvadzate. Vo Vasom odkaze na stranku kde je napisane ze gastany su povolene, je hned dole uvedena gastanova muka ako nepovolena, tak isto aj mak nie je povoleny a tiez sa tu nachadza makovy kolacik. Nechcem byt drza a vazim si vasu pracu a snahu ponuknut ludom vyborne recepty, ale mali by byt pod inym oznacenim, nie ako SCD. Dakujem za pochopenie a prajem vsetko dobre RORA

yanmaneee řekl(a)...

offwhite
kd shoes
kobe basketball shoes
pg 4
kd shoes
jordan retro
air jordan
moncler coat
kevin durant shoes
kyrie 7 shoes

nacho řekl(a)...

o1z59q4z67 y2p83u2e18 a4c16k6w47 a6h85d4s95 p2u68x2k38 m7j76z9o58

Unknown řekl(a)...

f0x24e8y96 v9g15v3h59 i2h16f8n18 b6e95l7b04 y1d20e2r01 s7q84d7h72