neděle 22. dubna 2012

Indická čočka - Dal Tarka


indická čočka dal tarka Paleo





300 g červené čočky
850 ml vody
1 kávová lžíce kurkumy
1/4 kávové lžíce mletého koriandru
30 g másla (nebo ghee pro Veganskou přípravu)
1/4 kávové lžíce celého kmínu
1 cibule
2 stroužky česneku
1/4 kávové lžíce chilli
1/2 kávové lžíce směsi garam masala
sůl

Koření doporučuji koupit v arabském nebo indickém obchodu. Je kvalitnější a levnější, než v supermarketu, chuť a vůně je mnohem výraznější.
Čočku propláchneme a vaříme ve vodě s kurkumou a koriandrem 15-20 minut. Mezitím nakrájíme cibuli a česnek nadrobno. Na pánvičce ohřejeme máslo, přidáme nejprve kmín, pak cibuli a česnek. Za stálého míchání smažíme 5 minut. Přidáme chilli (dle vlastní chutě) a přimícháme čočku, která je uvařená a nasáklá vodou. Osolíme, povaříme 3 minuty. Nakonec přidáme směs koření garam masala a jídlo je hotové. Podáváme ihned. Hodí se jako samostatní jídlo nebo příloha.