neděle 22. dubna 2012

Losos s pistácií a fazolové lusky

losos s pistácií a limetkou bez lepku






Pro dvě osoby:
400 g losose
nastrouhaná kůra z 1/2-1 limetky
50 g nepražených loupaných pistácií
bylinky: petržel, tymián, rozmarýn dle chuti
sůl, pepř
máslo

Příloha: fazolové lusky, uzená slanina


Pistácie nasekat nadrobno, smíchat s nastrouhanou kůrou limetky, zelenými bylinkami. Petržel dle chuti, s ostatními bylinkami opatrně, ať ta chuť není příliš výrazná. Losose osolíme a opepříme. Zapékací mísu vytřeme máslem a vložíme losose. Zelenou pastu rozetřeme na povrchu. Nakonec ještě přidáme trochu másla navrch. Zapékací mísu zakryjeme (ideální je jenská míse). Doba pečení záleží na tloušťce. Trochu pečeme pod poklicí na 170 stupních a pak bez poklice zapečeme na 200 stupních, ať je povrch krásně křupavý. Mezitím na opečené slanině podusíme fazolové lusky.