čtvrtek 31. května 2012

Králičí stehna na rozmarýně se švestkami

králičí stehna na rozmarýně se švestkami Paleo




Králičí stehna jsou masité, trochu i možná suché, proto se k nim výborně hodí zelenina a šťavnaté švestky.

Na 4 porce potřebujeme:

4 králičí stehna
70 g sušených šťavnatých švestek
rozmarýn
olivový olej
3 stroužky česneku
mrkev, petržel
sůl

Stehna omyjeme, utřeme nasucho, osolíme. Větší pekáč nebo keramickou mísu pokapeme olivovým olejem, rozložíme na něm očištěnou a nakrájenou zeleninu. Na zeleninové lůžko položíme stehna, posypeme nakrájeným česnekem, rozmarýnem a přitiskneme švestky na maso. Pokud jsou švestky příliš tuhé, trochu je namočíme do teplé vody. Pečeme v troubě cca hodinu pod alobalem na 170 stupních. Pak odstraníme alobal a pokud je maso měkké, pečeme do zlata.