neděle 10. června 2012

Čokoládový krémový nepečený dort


čokoládový nepečený dort bez lepku bez laktózy raw paleo




Nepečené dobroty jsou úžasné. Příprava krémového čokoládového štěstí trvala 10 minut, přitom je tak lahodný a vynikající, že bych se ho nestyděla podávat na oslavě. Pokud chcete být hvězdou večera s naprosto čokoládovým dezertem, ale nemáte moc času a už vůbec se vám nechce hlídat troubu, je nepečená dobrota dokonalým řešením.

Na menší dortovou formu:

Těsto:
150 g loupaných namletých mandlí
100 g sladkých šťavnatých sušených datlí bez pecek
1 velkou polévkovou lžíci kokosového ruku

Krém:
400 ml kokosového krému v plechovce
100 g sladkých šťavnatých sušených datlí bez pecek
2 velké lžíce medu
2 velké lžíce holandského kakaa
vanilkové aroma

Ingredience na těsto hodíme do mixéru a během několika vteřin máme hotovou hmotu, kterou natvarujeme na spodek dortové formy. Doporučuji formu opatřit potravinářskou fólií, aby se do ní dort nepřilepil. Pak do mixéru vložíme všechny suroviny na krém a utřeme hustý čokoládový krém. Kokosový krém, který jsem koupila, byl hustý až tuhý, s malým obsahem vody, voda z kokosu zůstala na spodku plechovky a krém se oddělil na vrchu, vodu jsem do krému nedávala. Skladujeme v ledničce.

Výhodou tohoto dezertu je nejen to, že je nenáročný na přípravu, ale i příjemné zjištění, že je bez lepku, bez laktózy, bez cukru, bez vajec, z přírodních surovin, tím pádem můžete překvapit i hosty s potravinovou nesnášenlivostí s pořádným čokoládovým dortem.