pátek 31. srpna 2012

SCD pizza

SCD pizza bez lepku paleo


Vznikla ze základního receptu na SCD pizzu. Recept je na 3 pizzy o průměru 20 cm.

Těsto:
2 kg cukety
150 g sýru chedar
150 g sýru grand moravie
3 vajíčka
100 g loupaných namletých mandlí
bazalka
sůl
olej na plech

Na těsto:
domácí šunka
bazalka
sýr
rajčatový protlak
cibule

Cuketu oloupeme a nastrouháme. Použijte klidně elektrický mixér s nástavcem, snažte se, aby byla cuketa co nejjemněji nastrouhaná. Kaši dejte do cedníku se sýrařským plátnem (nebo jemnou kuchyňskou utěrkou), zamíchejte, trochu osolte a nechte 15 minut odkapat. Vymačkejte co nejvíce vody, ať není těsto příliš mokré. Nastrouhejte sýry, taky na nejjemnějším nástavci. Z cuketové pasty, strouhaného sýru, vajíčka a mandlí zamíchejte těsto. Můžete přidat i trochu soli a bazalku. Těsto by mělo vypadat jako řídké nakynuté klasické těsto z mouky. Nevěříte? :)

Na spodek dortové formy vykrojím pečící papír, ať se pizza nepřipeče. Pomocí lžíce rozložím třetinu těsta do formy. Použijte klidně plech nebo jinou formu. Peču v troubě na 160 stupních 30-35 minut. Máme hotový korpus. Odděláme formu, korpus položíme na plech s olejem.

Ozdobím pizzu dle chuti a peču dalších 10 minut. Podáváme ještě teplou z trouby.

Vždy udělám více korpusu, skvěle se skladuje v mrazáku. Mrazím spolu s oblohou, když pizzu vytáhnu, stačí  dát na vymaštěný plech a upéct v troubě.


Tip: všechny ingredience se snažte nastrouhat na co nejjemnější, ať je těsto homogenní, ať tam není vidět struktura cukety.
Okraje korpusů udělejte malinko tlustší, okraje se rychleji upečou a trochu vyschnou. Chuťově to jinak nevadí.