čtvrtek 30. srpna 2012

Zapečené fazolové lusky



Když se v ledničce objeví zbytky sýru, kousek salámu, žampiony, které je potřeba použít, ale nevíte, co vytvořit, nejelegantnější volbou jsou zapečené těstoviny. Stačí těstoviny zamíchat s čímkoliv, co Vám chutná, zalít smetanou a vajíčkem, na vrch trochu sýru a je to. Jenže bezlepková dieta těstoviny nepovoluje. 

Receptů pro spotřebu zbytků z ledničky nikdy není dost, proto jsem si říkala, co takhle nezkusit zapečené fazolové lusky. Občas nejde o kouzlo a extravaganci, pouze o nápad, který nám zjednoduší život. 

Na menší zapékací mísu (4 porce):

500 g fazolových lusků (nakrájeno na 5-7 cm dlouhé nudle)
200 g žampionů
300 g kuřecích prsou
300 g domácí smetany
3 vajíčka
2 menší cibule
100 g sýru Chedar plátky
máslo
čerstvý mletý barevný pepř
chilli
sůl

Budu používat jednu pánev, vše nejprve předpeču samostatně, pak zamíchám v zapékací míse. Fazolové lusky podusím na másle, trochu osolím. Stačí několik minut, ať nejsou celkem syrové. Kuřecí maso nakrájím na drobné nudličky, trochu opeču na másle, osolím, přidám pepř a chilli. Žampiony tak podusím na másle. Cibuli zlehka osmažím, posolím. Vše pozvolna promíchám v zapékací míse, pak už jen stačí zalít rozšlehaným vajíčkem se smetanou a poskládat na vrch plátky sýru. Zapékám v troubě cca 2 minut na 170 stupních.