čtvrtek 2. srpna 2012

Tvarohový krém s rybízem





Letní rychlovka. Dezert, který neodmítnete ani po vydatném obědu. Použila jsem sukralózu, která je čtyřikrát sladší jak cukr, ale moc mně nepřesvědčila. Chyběla tam chuť medu. Příště lépe.

Na 4-5 porcí:
(nebo dohromady 400 g domácího jogurtu, který necháme odkapat jen chvilku)
10 g sukralózy (můžete sladit dle vlastní představy třeba i medem)
20 g holandského kakaového prášku
100-200 g rybízu

Tvaroh a jogurt smícháme s medem a přidáme taky vanilkové aroma. Polovinu vanilkového krému rozdělíme do kelímků, posypeme rybízem. Do druhé poloviny krému přidáme kakao, dle potřeby ještě osladíme a rozdělíme do kelímků s vanilkovým krémem. Zdobíme rybízem.