pondělí 2. července 2012

Bezlepková meruňkovo-skořicová buchta

Bezlepková meruňkovo-skořicová buchta




Šťavnatá letní buchta. Hmmmm...

150 g neloupaných namletých mandlí
3 velké lžíce medu
špetka jedlé sody
1 vajíčko
4 polévkové lžíce kokosového mléka
skořice
meruňky (jiné ovoce dle chuti)
1 lžíce medu na glazuru

Mandle, med, sodu, vajíčko, kokosové mléko, vanilku a skořicí smícháme. Pokud by se Vám zdálo těsto příliš řídké nebo naopak husté, přidejte mandle nebo kokosové mléko. Toto množství stačí do menší podélné pečící formy (12x26 cm), kterou pokryjeme pečícím papírem. Těsto vlijeme do formy, na vrch vyskládáme ovoce a polijeme lžící medu. Pečeme v troubě, dokud po vpichu špejle není špejle suchá. Krásně voní, příprava trvá 5 minut, suroviny jsou jednoduché a zdravé. Vřele doporučuji, je to opravdová šťavnatá buchta, jak má být, jen přirozeně bez lepku.

Med můžeme ubrat, pokud použijeme sladší ovoce.