pondělí 5. listopadu 2012

Kuře na chilli a medu

kure




Dokonalá líná večeře na neděli a oběd na pondělí. Mám ráda jednoduché věci. Nachystat, strčit do trouby a čekat.

Kuřecí prsa jsou nudná, hm... To ale vůbec není pravda :)

Kuřecí prsa jsou právě že zajímavé, stačí trochu koření, bylinek, strčit do trouby a těšit se na výsledek. 

Tyto prsa nejenže dobře chutnají a voní, vypadají taky esteticky a rustikálně, a to bez náročné práce. 

Na 4 porce:
2 páry kuřecích prsou s kostí v celku
4 stroužky česneku
3 lžičky medu
chilli
čerstvý rozmarýn
máslo
sůl

Prsa nařežeme, to jest vytvoříme rýhy pro česnek a rozmarýn. Nasolíme a vložíme do zapékací mísy. Do rýh nastrkáme plátky česneku a rozmarýn. Navrch dáme s kousky másla, ochutíme s chilli a pokapeme medem. 

Zakryjeme a vložíme do trouby. Na cca 180 stupních dusíme až prsa nezměknou. Občas poléváme medovým máslem. Pokud jsou prsa měkké, odkryjeme a pečeme dál, aby trochu dostaly barvu. Chilli, med, česnek, rozmarýn, máslo... žádná nuda :)


1 komentář:

ditalend řekl(a)...

Tak to co nejdřív vyzkouším! Snad to v remosce dopadne taky dobře :-)