neděle 4. listopadu 2012

Teplé saláty: Lilek s tuňákem



Ono se snadno říká, ať jíme i v zimě více zeleniny, více salátu. No jasně, ale kdo by se chtěl zakousnout do studeného salátu ze zeleniny přímo z ledničky? 

Zkuste to trochu jinak. Připravte si teplé saláty. Použít můžete cokoliv, co vám je dostupné a nakombinovat dle vlastní chuti. Část zeleniny ugrilujte, osmažte lehce na pánvičce, část můžete použít bez úpravy, třeba když natrefíte na rajčata nebo okurky, které voní. 

Na 2 porce:
300 g cherry rajčat
1 konzerva tuňáku v oleji (třeba kousky v olivovém oleji)
1 lilek
petržel
olivový olej
sůl
chilli

Lilek nakrájíme na kroužky, osolíme a necháme odstát na utěrce, ať se zbavíme přebytečné vody. Na elektrickém grilu tento krok přeskočím, je to zbytečné. Opečeme na olivovém oleji z obou stran. Nakrájíme rajčata, přidáme plátky lilku, kousky tuňáku, trochu petržele a olivového oleje, solíme tle chuti.

Představte si, minule jsem koupila v Lidlu rajčata, které měly vůni rajčat, chuť rajčat a byly špinavé od zeminy. Neuvěřitelné :) Využijte takovéto náhody a nezapomeňte na zeleninu ani v chladnějším období. Dopřejte si barvy a chutě, pestrý talíř vás rozveselí i v tomto pochmurném období. 

Žádné komentáře: