úterý 19. března 2013

Ořechovo-jablková buchta

paleo


Musela jsem prostě vyzkoušet novou silikonovou formu na pečení. Uznejte, je nádherná! :)

Trochu se mi mění chutě, poslední dobou si vystačím s ovocem, nic dalšího sladkého nemusím. Proto moc nepeču, tato buchta vznikla jen proto, ať se můžu pochlubit srdíčkovou formou :)

Recept je jednoduchý:
100 g mletých vlašských ořechů
30 g kokosového tuku (popřípadě měkkého másla, oleje)
300 g jablek
1 menší banán 
2 vajíčka
slazení dle chuti (erythritol, med, cukr)
špetka soli
špetka jedlé sody
skořice

Jablka nastrouháme, použijeme struhadlo s většími oky. Vejce rozmixujeme s banánem a vše zamícháme. Sladíme dle chuti, stačí 50 g erythritolu nebo 2 lžíce medu nebo cukr dle chuti. Záleží i na kyselosti jablek, prostě si množství sladidla přizpůsobte dle vlastní chuti. Pečeme v troubě na 180 stupních cca 25 minut.   

Mimochodem, moc Vám děkuji za obrovskou návštěvnost, kterou jsem opravdu nečekala, 50 000 prokliků je pro mně obrovský úspěch, věřím, že se Vám blog bude líbit i v budoucnu.


paleo


9 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Hmm... Zítra mám volno tak si upeču tuhletu dobrotu.Nejdříve ale musím dojíst ten makový koláč se sušenými švestkami.Mimochodem skvělý.Snídala jsem ho s kakaíčkem.:-)To budu mít silné kostičky.

B V řekl(a)...

Šárko máš v plánu upéct celý blog? To abych se hodila do pucu a začala vyrábět nové recepty, aby tě to neomrzelo :)

Unknown řekl(a)...

Samozřejmně že ano.Tak musím konstatovat že táto buchta nevydrží ani do zítřka.Dalo se to celkem čekat.Já lehce přisladila datlovým sirupem.Tuhle buchtu ,můžou i bezzubé stařenky.Je to prostě lahoda.

Anonymní řekl(a)...

Tak já budu další adept, co míní vyzkoušet všechny, zde vystavené recepty. Mimochodem mě nejvíce zaujaly indické recepty, protože jsem "blázen" do jejich koření a placek, ty si ale budu muset na paleu odpustit :-)
Lenka

B V řekl(a)...

Lenko to jsem moc ráda, chystám článek o indické kuchyni, jak do toho praštit :) Mně indické jídlo chutná i bez placek, hlavně miluji zeleninové jídla. Občas si dám i placku, třeba jednou za měsíc půlku, stačí mi to, víc bych nedala :)

Veronika řekl(a)...

super recept, ukládám a vyzkouším díky :)

Unknown řekl(a)...

Odzkoušeno a je výborný, místo banánu jsem dala kokos a chuť je taky famózní...vrch jsem posypala půlenými ořechy, no prostě dokonalost sama

Anonymní řekl(a)...

Tak já jsem pekl 50 minut a stejně jsem z toho nedostal buchtu v kuse. Pořád vlhká a drobivá. :-( ale stejně moc dobrá oříškovo jablečná směs ;-)

B V řekl(a)...

To mně mrzí :( Možná příliš vlhké jablka a chtělo by to přidat vejce...