Blíží se konec roku a pravděpodobně se pořádá i
více večírků. Pokud chcete hosty překvapit něčím originálním a zdravím, zkuste
makové krekry. Jsou slané, makové, sýrové, ideální na máčení do dipů. A taky
jsou výsledkem snahy nevyhodit zbytek po výrobě makového mléka :)
100 g makové hmoty (zbytek
z výroby makového mléka)
70 g strouhaného sýru Gran Moravia
1 vejce
sůl
Vše zamícháme a rozetřeme na pečící papír. Na
hmotu položíme další pečící papír a rozválíme na tenkou vrstvu cca 3-5 mm.
Nožem nakrájíme na čtverce o rozměru 3-5 cm. Pečeme na 200 stupních do požadovaného
stavu. Já je chtěla měkké, tak jsem je vyndala dříve. Pokud chcete křupavé
krekry, doporučuji po vytažení z trouby rozsekat (při pečení se díky sýru
spojí), rozložit od sebe na centimetrové vzdálenosti a péct dál.
A co se na makové krekry (chlebové placky) hodí?
Cokoliv! Sýrové-smetanový dipy, zeleninové omáčky… nebo třeba mascarpone
pomazánka se sušenými rajčaty a ořechovým olejem ;)
Beáta
9 komentářů:
Dobrý den,
Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku http://www.vyhledejrecepty.cz/ kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 140 000 posbíraných receptů. Každým dnem narůstá návštevnoť strany. Momentálně máme denně 30 000 kliků. Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.
Vyhledejrecepty.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.
V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.
S pozdravem,
info@vyhledejrecepty.cz
To zní naprosto perfektně! Také jsem vyráběla makové mléko (samotné mě ale nijak neoslovilo), takže aspoň budu příště vědět, co se zbylou makovou hmotou). A navíc budu mít zdravé bezlepkové zobání. Já vaše stránky prostě miluju!
Děkuji :D
Ahoj, a můžu použít normální mletý mák? koupený? To makové mléko děláš z mletého máku nebo celého?
Ahoj, recept je ze zbytků mletého máku. Obyčejný nemletý mák se namočí přes noc do vody, do rána nasákne vodou a pak se důkladně rozmixuje. Pak se celý hmota přecedí a zbytkem je vlastně jemně rozemnletý vlhký mák, maková pasta. Pokud se do receptu krekrů pouštíš bez výroby makového mléka, doporučuji 80 g mletého máku a 20 g vody, to by tak odpovídalo zbytuku z vároby makového mléka. Pěkný den, Beáta
S mákem nekamarádím, proto jsem místo něj požila mleté mandle a je (byla :-) ) to dobrota. Zdenka
Milá Borůvko, chystám se odzkoušet spoustu receptů z Tvého blogu, který mě nadchnul. Tyto krekry jsem zblajzla prakticky na posezení celé sama. Potíž je v tom, že nespotřebuju tolik makového mléka, abych je mohla dělat každou chvíli :-)
Přeju dobré nápady!
kobe 11
golden goose
supreme clothing
supreme new york
bape
hermes birkin
kd shoes
kobe shoes
moncler
jordan shoes
replica gucci handbags h65 b4u80z9v81 best replica bags i26 r5w50o3p39 replica louis vuitton bags p79 i4h68p0j49
Okomentovat