neděle 10. listopadu 2013

Dýňové paleo "knedlíky"


paleo knedlíky dýně bez lepku


Jak jsem vám slíbila, uvádím recept na dýňové knedlíky, zatím pro mě nejlepší přílohu k nasávání omáčky. 

250 g upečeného hokkaido
2 vejce
70 g mletých mandlí (loupaných)
1 lžíce olivového leje
sůl

Dýni rozmixujeme s vejcem, přidáme ostatní ingredience a pomocí dvou lžiček rozdělíme na pečící papír s olivovým olejem. Pečeme na 200 stupních přibližně 15 minut. Knedlíky jsou jako houbičky, měkké a vláčné, voní sladce a uznejte, jsou i krásné. Textura mně natolik nadchla, že s experimenty, jak využít dýni, rozhodně nekončím :)

paleo dynove kledliky bez lepku

6 komentářů:

Madla řekl(a)...

Použít je jako knedlíky by mě vůbec nenapadlo, určitš by byly skvělé i s nějakou dobbrou pomazánkou.

Anonymní řekl(a)...

výborný recept, knedlíčky byly vynikající! :)

Tereza Maráková řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Tereza Maráková řekl(a)...

Musela jsem trosku prehodnotit, teple s omackou mi nechutnaly, ale rano studene docela ano...

Alice Langrová řekl(a)...

Ahoj! Jen by mě zajímalo, jestli pečete dýni i se slupkou nebo bez ní. Já většinou nejdříve oloupu a pak peču v troubě. Ale prý se dá péct v troubě i se slupkou a vydlabat až upečenou.

Marta J řekl(a)...

Ahoj Borůvko, už 16 dní vařím dle Tvých SCD receptů - hlavně vývary, i s játrovými knedlíčky, chléb, švestkové a rybízové koláče, a i tyto úžasné dýňové knedlíčky. Zkoušela jsem raw stravu, ale bohužel mi vůbec nevyhovovala.... Mám ráda pečivo a různé ovocné koláče a tato dieta zcela uspokojí mé chutě a přitom potěší i mé střevo. Jo a taky jsem si dnes vyrobila makové mléko. Moc děkuji za skvělé recepty a tipy a přeji mnoho úspěchů. Marta