Mám krémové polévky moc ráda, myslím,
že nejsem sama. Fenykl je křupavý a mírně sladký, s nádechem aromatické vůně.
Doporučuji vyzkoušet, hodí se i syrový do salátů, tepelně upravený nemá tak
intenzivní vůni, jemná sladkost zůstává. Celá rostlina je jedlá, od bulvy po
stonky až po zeleň a semínka. Objevuje se zejména v mediteránní kuchyni,
naleznete ho i u nás. Neváhejte tady a pokud na fenykl natrefíte, vyzkoušejte
:)
Na 4 porce:
2 ks fenyklu
olivový olej
půl lžička římského
kmínu
špetka chilli dle
chuti
půl lžička sušené
cibule
300 ml vody
200 ml 30 %-ní
smetany
sůl
Fenykl nakrájíme na
kostičky, podusíme na olivovém oleji. Zalijeme vodou a kořeníme. Vaříme pod
slabším ohněm 20 minut, rozmixujeme a doladíme smetanou.
1 komentář:
Polévka vypadá velice chutně, vyzkouším. Fenyklovou jsem ještě nevařila. Jindra
Okomentovat