pátek 10. ledna 2014

Fenyklová smetanové polévka

kremova polevka bez lepku fenykl


Mám krémové polévky moc ráda, myslím, že nejsem sama. Fenykl je křupavý a mírně sladký, s nádechem aromatické vůně. Doporučuji vyzkoušet, hodí se i syrový do salátů, tepelně upravený nemá tak intenzivní vůni, jemná sladkost zůstává. Celá rostlina je jedlá, od bulvy po stonky až po zeleň a semínka. Objevuje se zejména v mediteránní kuchyni, naleznete ho i u nás. Neváhejte tady a pokud na fenykl natrefíte, vyzkoušejte :)

Na 4 porce:
2 ks fenyklu
olivový olej
půl lžička římského kmínu
špetka chilli dle chuti
půl lžička sušené cibule
300 ml vody
200 ml 30 %-ní smetany
sůl

Fenykl nakrájíme na kostičky, podusíme na olivovém oleji. Zalijeme vodou a kořeníme. Vaříme pod slabším ohněm 20 minut, rozmixujeme a doladíme smetanou. 



2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Polévka vypadá velice chutně, vyzkouším. Fenyklovou jsem ještě nevařila. Jindra

Anonymní řekl(a)...

BetOnline is our top-reviewed sports activities betting web site for his or her low wagering necessities. When you make your first deposit via any of their 10 accepted 온라인카지노 forms of cryptocurrency, you’ll qualify for a one hundred pc bonus match a lot as} $1,000 hooked up to a 14x playthrough. As far as finest sports activities betting sites are involved, Bovada has been leading the pack for upwards of 20 years. You’ll find an ample choice of traditional on line casino provisions alongside 29 on-line sports activities betting classes right here.