pondělí 17. března 2014

Čokoládové muffiny s lískovými oříšky




Po dlouhé době opět muffin, tentokrát pro Tomáše. Plný čokolády a lískových oříšků a s novou, zdravou moukou :)


Na 6 muffinů: 

2 lžíce medu
2 vejce
60 g 80 %-ní čokolády
hrst lískových oříšků
špetka jedlé sody

Čokoládu a ořechy zlehka nasekáme, nemusíte se tím moc zahrávat, klidně na větší kousky. Vše zamícháme, rozlijeme do muffinových košíčků a pečeme 25 minut na 160 stupních. 






9 komentářů:

Unknown řekl(a)...

akúšala som a som zase ohromená jednoduchosťou receptu, rýchlou prípravou a skvelou chuťou :-) fakt úžasné

Anonymní řekl(a)...

Po prvý krát sa mi podarilo vyskúšať muffinky bez múky. Inšpirovala som sa vašim receptom. Použila som drť po výrobe mandľového mlieka, menší banán, tiež sekané lieskovce a čokoládu a vajíčka som rozdelila a pridala sneh z bielkov. Boli úžasne nadýchané. Ďakujem za skvelé tipy a rady :-)

B V řekl(a)...

Můžeš se pochlubit i fotkou :)

nanohana řekl(a)...

bohužel jsem alergická na mandle, napadá Vás jiná alternativa "mouky".
děkuji Hana

B V řekl(a)...

Vlašské ořechy :)

Anonymní řekl(a)...

Muffiny vypadají nádherně, jen nemám doma mouku z hroznových jedérek, dá se nahradit jinou? nebo dát rovnou jen mandlovou? Děkuji Radka

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,muffiny jsou moc dobré, už jsem zkoušela i pár dalších sladkostí z ořechů místo mouky dle vašich receptů a zatím vše chutnalo. Mám celiakii a odmítám používat komerční škrobové směsi, takže na vašich stránkách nacházím spoustu inspirace.
Jen mi trochu vrtá v hlavě - obecně se za studena lisované oleje s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin nemají používat k tepelné úpravě. Ořechy obsahují hlavně tyto mastné kyseliny, nedochází tedy při pečení k jejich oxidaci? Dělám si doma na pečení přepuštěné máslo, které má vysoký kouřový bod a pak do toho ořechy - tak trochu mi to jde proti sobě. Možná když se použijí celé ořechy a ne z nich lisovaný olej, tak to nevadí. Nevím, ráda bych znala Váš názor. Děkuji Ivana.

Zuzka řekl(a)...

Dobrý den, moc děkuji za inspiraci, muffiny jsou moc dobré, jenom mi v nich vadí mouka z hroznových jader, která při konzumaci křupe mezi zuby. Koupila jsem stejnou jako uvádíte v receptu. Nevíte čím to může být?

Děkuji Zuzka