středa 11. listopadu 2020

Čokoládové sušenky


100 g čokolády (minimálně 70 %)
200 g datlové pasty
200 g tapiokového škrobu
100 g kakaa
100 sekaných mandlí
3 vejce
vanilka
špetka soli

Datlovou pastu rozmixujeme s vanilkou, špetkou soli a vejci, pak přidáme tapioku a také důkladně rozmixujeme. Doporučuji mixér s dobrým výkonem. Hmota by měla být vysloveně hustá, na hranici tekuté a pevné. Pokud by bylo potřeba pro jednodušší rozmixování, lze přidat další vejce (nebo jen bílek). Tuto hmotu z mixéru přebereme do větší misky. Pomocí vařečky do této hutné hmoty zapracujeme kakao, nasekanou čokoládu a mandle. Lze přidal dle chuti i rozinky, sušené ovoce nebo jiné ořechy. 
Pomocí mokrých dlaní formujeme kuličky, které rozplácneme na pečícím papíru. Tento druh těsta se během pečení "nerozplácne", jako klasické těsto na sušenky. Pečeme 15 minut v troubě na 170 stupních. 











 

Žádné komentáře: