čtvrtek 12. listopadu 2020

Bezlepkové pizza těsto

 


Těsto:

300 g tapiokového škrobu

3 vejce (2 větší nebo 3 menší)

trochu vody

sůl

sušený česnek

olivový olej (na potření pečícího papíru)

pečící papír

150 g strouhaného sýru (Parmeggiano Regiano, Gran Moravia, Grana Padana)

Na pizzu: 

rajčatový protlak, bazalka, česnek, olivový olej, a vlastně cokoliv, co vám chutná ;)

 

V mixéru zpracujeme tapioku, vejce, sůl a česnek. Přidáme jen trochu vodu, aby vznikla velmi hustá hmota na hranici tekuté a tuhé konzistence. Do této hmoty pomocí vařečky nebo vidličky ručně zamícháme strouhaný sýr.

Na plech s pečícím papírem a olivovým olejem vyklopíme těsto a mokrou rukou vyformujeme těsto, zhruba 3 mm tloušťky.

Pečeme v troubě na 160 stupních 10 minut. Poté potřeme omáčkou dle chuti a posypeme sýrem, případně zeleninou, olivami nebo přísadami dle chuti. Pečeme dál, dokud sýr roztaje a lehce se upeče.

 Vím, nejedná se o klasické pizza těsto, ale to také nebyl cíl. Díky sýru je ještě lepší ;)