neděle 15. listopadu 2020

Kuře s hořčicí a estragonem

 


V hlavní roli je dnes nové nádobí, nikoliv samotný recept. Chtěla jsem jen svoji novou hračku vyfotit s jídlem. Dlouho jsem hledala dokonalý pekáč nebo litinový hrnec. Konečně jsem ho objevila, má krásný průměr 28 cm a objem 3.2 litrů, nádherný nadčasový design a věděla jsem, že tento impulsivní nákup si dnes přece jenom dovolím ;)

Kuře s hořčicí a estragonem: 
kuřecí stehna nebo prsa
uzená sladká paprika (1 lžička)
dijonská hořčice (2 lžičky)
sušený estragon (1 lžička)
sušený česnek (půl lžičky)
med (2 lžičky)
máslo (50 g)
sůl, pepř
chilli dle chuti
na konci lze zalít 30 %-ní smetanou

Kuře orestujeme, přidáme veškeré koření a pod zakrytou pokličkou pomalu dusíme, asi hodinku. Pokud chceme více omáčky, lze zalít smetanou na šlehání.