neděle 1. července 2012

Fazole na slanině s klobásou


fazole na slanině bez lepku

Poctivý oběd i večeře.

Na 2 porce:
200 g bílých fazolí
2 bobkové listy
sůl
100 g rajčatového pyré (nebo rajčat)
100 g domácí uzené slaniny nebo šunky
100-200 g domácí klobásy
cibule
chilli

Fazole namočíme do studené vady a necháme odstát minimálně několik hodin (klidně namočte ráno a můžete připravit večer). Vodu pak odlijeme a fazole uvaříme se solí a bobkovým listem do měkka. Mezitím osmažíme nadrobno nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a zalijeme rajčatovým pyré. Povaříme 5 minut a stáhneme ze sporáku. Přidáme uvařené fazole, promícháme a podáváme jako teplou vydatnou večeři.