pátek 17. srpna 2012

Květák se sýrem

květák se sýrem bez lepku příloha


Na obrázku vidíte omyl. Lépe řečeno nedokončené jídlo. Chtěla jsem dělat květákové karbanátky. Základ pro karbanátky se ale povedl tak dobře, že bylo odsouhlaseno nepokračovat a prosím teď pozor cituji: "je to výborné i bez masa".
No prosím, zázraky se dějí :)
Tak vzniklo jednoduché a rychlé jídlo bez masa (!). Příště ale budu pokračovat a karbanátky dokončím.

Na 2-3 porce:
1 květák nakrájený na růžičky (800 g)
100 g nivy
100 g uzeného ementálu
2 vejce
olivový olej
sůl

Květák nastrouháme, já použila mixér, to je nejrychlejší a nejčistší. Podusíme na olivovém oleji, trochu osolíme. Po cca 5-10 minutách bude květák měkký, není potřeba rozvařit. Rozšleháme vejce a přimícháme strouhané sýry, květák zalijeme sýrovým vajíčkem. Pod poklicí dusíme dalších asi 5 minut, dokud se vajíčko uvaří a sýr roztaje. Hotovo. Vhodná i jako příloha, chutná skvěle i jako hlavní jídlo. Příště bych určitě přidala  čerstvou nadrobno nasekanou petržel nebo jiné bylinky dle chuti.