středa 29. srpna 2012

Špagetová dýně (Spaghetti squash)

spaghetti



Postupovala jsem dle Mlsného fotoblogu, příště možná vyzkouším jiný postup, například příprava v mirkovlnce byla docela sympatická. 

Dýňové "těstoviny" chutnají dobře, mají ale nevýraznou chuť, proto se hodí prakticky k jakékoliv omáčce. Výsledek jsem si představovala jinak, jak je vidět i na obrázku, těstoviny jsou jemnější, než špagety.

Dýni jsem omyla, rozpůlila, vydlabala a rozřezanou stranou položila na plech s pečícím papírem. Pekla 30 minut na 180 stupních. Pak jsem nechala vychladnout a pomocí vidličky jsem vydlabala těstoviny. Struktura dýně je totiž vláknitá, když škrabete vidličkou podél dýně, vznikají vlákna (nudle).

Příště bych vyzkoušela osolit a okořenit i samotné těstoviny.


spaghetti