neděle 28. července 2013

Paleo Clafoutis - Třešňová vláčná buchta bez lepku a bez mléka




paleo tresnova buchta bez lepku bez mleka





Jak těžké napsat, tak jednoduché připravit ;) Je to francouzská mléčná bublanina s ovocem, základní recept jsem překombinovala na paleo. Věnuji tento recept do výzvy od Nikky 

Přiznávám se, jsou recepty, které se na první pohled zdají být báječné a jako kdyby je nešlo ani pokazit. Pak se do ně člověk pustí a nestačí se divit. Když jsem řídké těsto nalila do formy, opravdu jsem nevěřila že z trouby vyleze chutná buchta. Dejte jí šanci, nenechte se svést zdánlivým špatným výsledkem. Clafoutis opravdu stojí za vyzkoušení! Výsledek je vláčný, voňavý, jemňoučký letní koláč!

Recept:
3 vejce
70 mletých mandlí
2 dl kokosového krému (před použitím zamíchat!)
2 velké lžíce medu (libovonlého sladidla)
vanilka
300 g třešní

Postup:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, vymažeme dortovou formu nebo formu na buchtu máslem (pro jistotu jsem vložila i pečící papír). 
Vypeckujeme třešně. Já vím, že jsou třešně báječné v celku, při pečení se totiž z jader uvolňuje zajímavé aroma, ale já je mám ráda v buchtě vypeckované :) Nechám to na vás. Můžete samozřejmě použít jakékoliv jiné ovoce. 

Vejce rozšleháme s medem a vanilkou, přidáme mleté mandle a rozmícháme i s kokosovým hustým mlékem (krémem). Tekuté těsto rozlijeme do připravené formy, rozdělíme do ní třešně a pečeme 30-40 minut.

paleo tresnova buchta bez lepku bez mleka

paleo tresnova buchta bez lepku bez mleka SCD

13 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Nechápu, že v tom není mouka a drží to pohromadě. Je to nádherný. Sbíhají se mi sliny! Kdyby nebylo takové vedro, zkusila bych. Teď nechci ale troubu ani vidět. Pozveš na ochutnání?:D

B V řekl(a)...

bylo to těsné, taky jsem tomu moc nevěřila, hlavně, když jsem to tekuté těsto lila do formy... Jak já jsem nadávala, a zapřísahala, že už nidky neřeknu předem, co chci udělat, pak se to obrátí proti mně :) A nakonec to dopadlo opravdu skvěle, vejce jsem důkladně rozšlehala a kráně drží pohromadě. Koláč neměl dlouhý život, ochutnávka možná až příště, když se něco povede, musíš se hlásit dopředu! ;)

Le blog de Pipi řekl(a)...

Mňam, mňam. Takovýto vláčný typ koláče mám také ráda! A o tom aroma třešní při pečení s peckou jsem vůbec netušila, to je zajímavé!

B V řekl(a)...

Četla jsem to v Gurmetu. Možná je to pravda. Ale mně chutná koláč bez pecek a nemusím se bát o svoje zuby ;)

Janka řekl(a)...

Koláč som piekla s čučoriedkami, bol skvelý, vďaka !

B V řekl(a)...

Není zač ;)

Unknown řekl(a)...

Včera jsem to zkoušela, chuťově výborné! Akorát jsme to museli jíst lžičkou, kontrolně jsem se šla podívat asi 27 minut po začátku pečení a vytvořila se jakási krusta (bublina), která se začala už připalovat, aby to nemělo vliv na chuť koláče. Pekla jsem v horkovzdušné troubě, ale to by snad nemělo mít takový vliv? :(

B V řekl(a)...

Taky mám horkovzdušnou, neměl by to být problém, nevím, kde je zakopaný pes :(

Anonymní řekl(a)...

Chcela by so sa spytat na priemer formy dakujeem

B V řekl(a)...

22 cm :)

Anonymní řekl(a)...

Použila som namiesto kokosového krému jemný tvaroh 250g a 0,5dcl mlieka a namiesto čerešní blumy a výsledok bol super :) neviem, či by na 22cm formu neblo toho tvarohu moc, ja mám 26cm..

Kristýna Machková řekl(a)...

Delala jsem boruvkovy a dala jsem do testa jeste bily jogurt a nahoru drobenku z mandlove mouky, kokosoveho cukru a ghicka. No a lepsi kolac jsem nejedla! Vyborny recept! Dekuju :-)

Anonymní řekl(a)...

Muzu se, prosim zeptat? Tech nandli je mysleno 70 kusu?