Jak těžké napsat, tak jednoduché připravit ;) Je to
francouzská mléčná bublanina s ovocem, základní recept jsem překombinovala na
paleo. Věnuji tento recept do výzvy od Nikky
Přiznávám se, jsou recepty, které se na první pohled
zdají být báječné a jako kdyby je nešlo ani pokazit. Pak se do ně člověk pustí
a nestačí se divit. Když jsem řídké těsto nalila do formy, opravdu jsem
nevěřila že z trouby vyleze chutná buchta. Dejte jí šanci, nenechte se svést
zdánlivým špatným výsledkem. Clafoutis opravdu stojí za vyzkoušení! Výsledek je
vláčný, voňavý, jemňoučký letní koláč!
Recept:
3 vejce
70 mletých mandlí
2 dl kokosového krému (před použitím zamíchat!)
2 velké lžíce medu (libovonlého sladidla)
vanilka
300 g třešní
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, vymažeme dortovou
formu nebo formu na buchtu máslem (pro jistotu jsem vložila i pečící
papír).
Vypeckujeme třešně. Já vím, že jsou třešně báječné v
celku, při pečení se totiž z jader uvolňuje zajímavé aroma, ale já je mám ráda
v buchtě vypeckované :) Nechám to na vás. Můžete samozřejmě použít jakékoliv
jiné ovoce.
Vejce rozšleháme s medem a vanilkou, přidáme mleté mandle
a rozmícháme i s kokosovým hustým mlékem (krémem). Tekuté těsto rozlijeme do
připravené formy, rozdělíme do ní třešně a pečeme 30-40 minut.
14 komentářů:
Nechápu, že v tom není mouka a drží to pohromadě. Je to nádherný. Sbíhají se mi sliny! Kdyby nebylo takové vedro, zkusila bych. Teď nechci ale troubu ani vidět. Pozveš na ochutnání?:D
bylo to těsné, taky jsem tomu moc nevěřila, hlavně, když jsem to tekuté těsto lila do formy... Jak já jsem nadávala, a zapřísahala, že už nidky neřeknu předem, co chci udělat, pak se to obrátí proti mně :) A nakonec to dopadlo opravdu skvěle, vejce jsem důkladně rozšlehala a kráně drží pohromadě. Koláč neměl dlouhý život, ochutnávka možná až příště, když se něco povede, musíš se hlásit dopředu! ;)
Mňam, mňam. Takovýto vláčný typ koláče mám také ráda! A o tom aroma třešní při pečení s peckou jsem vůbec netušila, to je zajímavé!
Četla jsem to v Gurmetu. Možná je to pravda. Ale mně chutná koláč bez pecek a nemusím se bát o svoje zuby ;)
Dobrý den,
Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku http://www.vyhledejrecepty.cz/ kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 85 000 posbíraných receptů. Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.
Vyhledejrecepty.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.
V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.
S pozdravem,
info@vyhledejrecepty.cz
Koláč som piekla s čučoriedkami, bol skvelý, vďaka !
Není zač ;)
Včera jsem to zkoušela, chuťově výborné! Akorát jsme to museli jíst lžičkou, kontrolně jsem se šla podívat asi 27 minut po začátku pečení a vytvořila se jakási krusta (bublina), která se začala už připalovat, aby to nemělo vliv na chuť koláče. Pekla jsem v horkovzdušné troubě, ale to by snad nemělo mít takový vliv? :(
Taky mám horkovzdušnou, neměl by to být problém, nevím, kde je zakopaný pes :(
Chcela by so sa spytat na priemer formy dakujeem
22 cm :)
Použila som namiesto kokosového krému jemný tvaroh 250g a 0,5dcl mlieka a namiesto čerešní blumy a výsledok bol super :) neviem, či by na 22cm formu neblo toho tvarohu moc, ja mám 26cm..
Delala jsem boruvkovy a dala jsem do testa jeste bily jogurt a nahoru drobenku z mandlove mouky, kokosoveho cukru a ghicka. No a lepsi kolac jsem nejedla! Vyborny recept! Dekuju :-)
Muzu se, prosim zeptat? Tech nandli je mysleno 70 kusu?
Okomentovat