pondělí 20. ledna 2014

Čokoládová roláda

cokoladova bezlepkova rolada paleo



Čokoládová roláda se sametovým krémem a jemným těstem. Pro ty, co blog sledujete už dávno, prozradím, že se jedná o fúzy dvou receptů: těsto je z receptu na štafetky a krém z pařížských rohlíčků ;) 

Hebké ořechové těsto: 

4 bílky

2 velké lžíce medu (tekutého)

60 g mletých vlašských ořechů
20 g mletých mandlí

Z bílků ušleháme sníh, postupně přidáváme med a opatrně přimícháme ořechy. Rozetřeme na plechu s pečícím papírem potřeným máslem a zprudka upečeme, v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 10-15 minut, až je těsto upečené dozlata. Mezitím zamícháme krém. 


Kakaový krém:

250 g měkkého másla
40 g kakaa
120 g medu
4 vejce
vanilka




Máslo našleháme s vanilkou, kakaem a medem (60 g). Vejce našleháme s medem (60 g) a za stálého šlehání pomalu ohříváme, dokud hmota nezačne být horká. Ihned stáhneme z ohně a šleháme dál, dokud nevychladne, výsledkem je světle žlutá nadýchaná pěna. Do másla přimícháme vaječnou pěnu a důkladně rozšleháme. Naplníme do zdobícího sáčku a ozdobíme rohlíčky. Skladujeme je v ledničce, před máčením do čokolády musí vychladnout a ztuhnout.


Krém rozetřeme na korpus a pomocí pečícího papíru srolujeme. Necháme vychladnout v ledničce a na závěr zalijeme roztavenou 85 %-ní čokoládou. 




Žádné komentáře: