Na 12 kusů
potřebujete:
100 g čokolády 80
%
150 g medu nebo jiného
sladidla dle chuti a zvyku
100 g mletých
mandlí
3 vejce
80 g másla
špetku jedlé sody
Zapneme troubu na
160 stupňů, aby se během přípravy těsta zahřála. Máslo a čokoládu roztavíme nad
vodní lázní, necháme trochu vychladnout. Do čokolády přidáme med a vejce,
důkladně rozšleháme. Nakonec přimícháme mandle a jedlou sodu. Rozlijeme do
cupcake košíčků a pečeme 20 minut.
Necháme
vychladnout a zdobíme kovovým krémem. Recept na kávový krém naleznete v popisu
Dobošového dortu bez lepku. Jen jsem přidala trochu mleté kávy. Poloviční porce
krému stačí na 24 kousků.
5 komentářů:
Naozaj.. dnes som piekla a je fantastické
připomnělo mi to moje fondanty, jak jsem Vám posílala recept a slíbila fotky a do dneška nenafotila.. :)
Děkuji za recept, měl velký úspěch.
delikatesa :)
Děkuji za inspirativní recept. Zkouším s kokosovou moukou. Mandlová je pro mě dost drahá.
Okomentovat