pátek 10. října 2014

Mandlové brownies s čokoládovo-kávovým krémem







Nesmírně jednoduché na přípravu, ale pokud se chcete "blýsknout" na oslavě, tento recept nikdy nezklame. Je to vlastně kombinace dvou báječných věcí, brownies a dobošového krému s kávou. Nemáte tedy co zkazit :)

Na 12 kusů potřebujete:
100 g čokolády 80 %
150 g medu nebo jiného sladidla dle chuti a zvyku
100 g mletých mandlí
3 vejce
80 g másla
špetku jedlé sody

Zapneme troubu na 160 stupňů, aby se během přípravy těsta zahřála. Máslo a čokoládu roztavíme nad vodní lázní, necháme trochu vychladnout. Do čokolády přidáme med a vejce, důkladně rozšleháme. Nakonec přimícháme mandle a jedlou sodu. Rozlijeme do cupcake košíčků a pečeme 20 minut.
Necháme vychladnout a zdobíme kovovým krémem. Recept na kávový krém naleznete v popisu Dobošového dortu bez lepku. Jen jsem přidala trochu mleté kávy. Poloviční porce krému stačí na 24 kousků. 




5 komentářů:

Janka řekl(a)...

Naozaj.. dnes som piekla a je fantastické

Aneta Mielniczková řekl(a)...

připomnělo mi to moje fondanty, jak jsem Vám posílala recept a slíbila fotky a do dneška nenafotila.. :)

Tomáš Bazinek řekl(a)...

Děkuji za recept, měl velký úspěch.

Anonymní řekl(a)...

delikatesa :)

Anonymní řekl(a)...

Děkuji za inspirativní recept. Zkouším s kokosovou moukou. Mandlová je pro mě dost drahá.