pátek 10. října 2014

Mandlové brownies s čokoládovo-kávovým krémem







Nesmírně jednoduché na přípravu, ale pokud se chcete "blýsknout" na oslavě, tento recept nikdy nezklame. Je to vlastně kombinace dvou báječných věcí, brownies a dobošového krému s kávou. Nemáte tedy co zkazit :)

Na 12 kusů potřebujete:
100 g čokolády 80 %
150 g medu nebo jiného sladidla dle chuti a zvyku
100 g mletých mandlí
3 vejce
80 g másla
špetku jedlé sody

Zapneme troubu na 160 stupňů, aby se během přípravy těsta zahřála. Máslo a čokoládu roztavíme nad vodní lázní, necháme trochu vychladnout. Do čokolády přidáme med a vejce, důkladně rozšleháme. Nakonec přimícháme mandle a jedlou sodu. Rozlijeme do cupcake košíčků a pečeme 20 minut.
Necháme vychladnout a zdobíme kovovým krémem. Recept na kávový krém naleznete v popisu Dobošového dortu bez lepku. Jen jsem přidala trochu mleté kávy. Poloviční porce krému stačí na 24 kousků. 




6 komentářů:

Janka řekl(a)...

Naozaj.. dnes som piekla a je fantastické

Unknown řekl(a)...

připomnělo mi to moje fondanty, jak jsem Vám posílala recept a slíbila fotky a do dneška nenafotila.. :)

toma řekl(a)...

Děkuji za recept, měl velký úspěch.

Anonymní řekl(a)...

delikatesa :)

Anonymní řekl(a)...

Děkuji za inspirativní recept. Zkouším s kokosovou moukou. Mandlová je pro mě dost drahá.

Anonymní řekl(a)...

Opravdu moc jsou moc dobré. Já do nich spotřebuju rozmixované mandle když si dělám mandlové nemléko. Chce to jen dobře vymackat přes platynko a nechat chvilku proschnout